במדינה היפה נמצא אתרים מרתקים, מערות חצובות בסלע, מבנים ארכיטקטוניים יוצאי דופן ואוצרות אמנות שהשתמרו בצורה יוצאת מן הכלל עד ימינו. מקום מיוחד יש בגאורגיה לתרבות היהודית שהשאירה כאן מסורת עשירה ובתי כנסת מפוארים, עדות לפריחה כלכלית ותרבותית במשך מאות שנים. ואולם גיאורגיה התברכה גם במתנות טבע רבות – פסגות מושלגות, נהרות שוצפים, קניונים עמוקים ותלולים ושדות מרעה בתוליים. מתי להגיע? העונה המומלצת היא האביב (סביב פסח) ועונת הפריחה והסתיו (חגי תשרי) שהיא תקופת הבשלת הענבים והפירות. העונה הטובה לטיולים רגליים בקווקז הגבוה היא הקיץ (יולי-אוגוסט).
6 טיולים מומלצים בגאורגיה
באחריות המטיילים לדאוג שדרכונם יהיה תקף לתקופת הטיול ולמינימום 6 חודשים מיום היציאה.
על חברתנו חל איסור לתת כל יעוץ או הנחיות בנושא זה. אנא פנה ללשכות הבריאות המחוזיות באזור מגוריך. מס' הטלפון בכל רחבי הארץ – 5400*
מטיילים עם בעיית בריאות ספציפית ידאגו להביא עימם את התרופות להן הם זקוקים. מומלץ להצטייד לשם בטחון ביום נוסף של אספקת תרופות, ובמרשם רופא רזרבי. משקפיים או עדשות רזרביות יוכלו תמיד להיות לעזר.
בגיאורגיה חוקים מחמירים בקשר להכנסת תרופות למדינה. השגרירות הגיאורגית בארץ פירסמה את האזהרה הבאה:
"אי לכך, אזרח/ית ישראלית המעוניינים להביא עימם לביקור בגאורגיה תרופות נרקוטיות וחומרים פסיכוטרופיים לשימושם, עליהם לפנות, טרם יציאתם מישראל, לרופא המטפל לבדוק אתו אם התרופה האמורה מכילה חומרים ממכרים. אם התשובה חיובית, עליהם להביא עימם בצמוד לתרופות גם המרשם הרשמי עבורן חתום ע"י הרופא, או בית חולים עם חותמת רשמית. את המרשם יש להביא כשהוא מתורגם לאנגלית.
אם אזרח או אזרחית מישראל לא יציגו בגבולות גאורגיה מרשם רופא שנותן תוקף ישראלי רשמי לתרופות שברשותם – התרופות יילקחו מהם עד אשר יציגו את המרשם הרפואי המתאים. למען מניעת אי נעימויות וכדי שהחופשה שלכם בגאורגיה תהיה מהנה ונפלאה, אנא שימו לב לחוק שמוסבר כאן. בידידות, שגרירות גאורגיה בישראל".
המטבע הרשמי של גיאורגיה הוא הלארי, השער נכון לספטמבר 2023.
$1 = 2.48 לארי, €1 = 2.73 לארי
כדאי להצטייד בשטרות קטנים של דולרים או יורו. בערים הגדולות ניתן למשוך כספים בכרטיסי אשראי ואף לשלם בעזרתו.
קיים חיוג ישיר בין ישראל לגיאורגיה, הקוד הבינלאומי הוא 995.
אפשר להתקשר לארץ עם כרטיסי חיוג הנמצאים בכל מקום, וטלפון נייד מכל המדינה.
ארוחות שאינן כלולות במחיר עולות כ- 15/20 דולר. כל האפשרויות הזולות יותר קיימות. באופן גס אפשר להמליץ על סכום של 35 דולר לאדם ליום לכיסוי כל האפשרויות של הסעיפים שאינם כלולים במחיר, למעט קניות.
יש להקפיד ולהישמר מפני גניבות וחטיפות ארנקים. מומלץ לצאת לטיול עם כרטיס אשראי בינ"ל ומעט כסף מזומן. כמו כן מומלץ להשאיר כסף מזומן ודרכונים בכספת במלון. מומלץ לצלם את העמודים הראשונים בדרכון ולשמרם בנפרד מהדרכון. חברתנו אינה אחראית לחפצים ומטענים וכד' שאבדו, וכן להוצאות הנגרמות מתהליך הוצאת דרכון שאבד בחו"ל.
א. חגורת בטן בה יוחזק הכסף, בדרכון וכרטיסי הטיסה (באם ישנם).
ב. צילום שלושת עמודי הדרכון הראשונים (בשני עותקים-לשמור בנפרד מהדרכון).
החודשים הטובים ביותר לביקור הם חודשי האביב, מאי ויוני בהם יש פריחה מדהימה בקווקז אך עשוי גם לרדת גשם. יולי, אוגוסט וספטמבר הם שיא העונה, חם ולח באזורים הנמוכים ועל קו החוף, אך נעים ואפשר לטייל בהרים. סוף ספטמבר ואוקטובר הם חודשי הסתיו, כאשר פחות חם ולח במקומות החמים אך מתחיל מזג אוויר הפכפך יותר בהרים.
מחיר הטיול אינו כולל ביטוח בריאות ומטען. באחריות הנוסעים לדאוג לביטוח עבורם.
חשמל – מתח 230v שקעים עם שני חורים עגולים עבים או דקים. מומלץ להביא מתאם בינלאומי.
נהוג לתת למדריך המקומי 15-20 יורו ליום ולנהג 15 יורו ליום.
במסעדה או כל מקום אחר, מקובל לתת 10-15% טיפ.
מומלץ לא לשתות מי ברז, אלא לשתות מים מינרליים.
(האורגניזמים החיים במעי האוכלוסייה המקומית אינם בהכרח "מוכרים" לאזרחי המזרח התיכון).
השעון בגיאורגיה נמצא שעה לפני ישראל (בשעה 12:00 בישראל, בגיאורגיה השעה היא 13:00).
לקרוא
שוֹתַא רוּסתָווֶלִי – עוטה עור הנמר
עוטי עור הנמר, אנתולוגיה .עריכה: אמיר אור | דלילה גוגיה
לשמוע
לראות
המשפחה המאושרת שלי – נטפליקס