צרו קשר 03-6511666

הבלוג של עולם נסתר דרום קוריאה

טיול לדרום קוריאה לחובבי קולינריה: מהקימצ’י ועד שווקי הרחוב

מאת: מערכת עולם נסתר
23 ביולי 2025

טיול לדרום קוריאה הוא לא רק מסע בין מקדשים עתיקים, ארמונות מלכותיים ונופים מרהיבים – אלא גם חגיגה של טעמים, צבעים, מרקמים וניחוחות שאין דומה להם. דרום קוריאה היא אחת המדינות הקולינריות המסקרנות והעשירות ביותר באסיה, ובשנים האחרונות היא מושכת אליה יותר ויותר חובבי אוכל מכל העולם – כולל ישראלים שנהנים לגלות מטבח שונה, נועז ומתוחכם.

במאמר זה ניקח אתכם למסע בין הקלאסיקות הקוריאניות, שווקי האוכל הסואנים, מסעדות הרחוב הפופולריות, המאכלים הלאומיים, והחוויות הקולינריות שאסור לפספס בטיול קולינרי לדרום קוריאה.

המטבח הקוריאני – חגיגה של ניגודים

המטבח הקוריאני נשען על פילוסופיה של איזון – בין חמוץ לחריף, בין קר לחם, בין פריך לרך. הוא עשיר בטעמים, מבוסס על חומרי גלם טבעיים, ומתאפיין בשיטות בישול מסורתיות כמו תסיסה, אידוי, צלייה וערבוב.

אחד המאפיינים הבולטים הוא הקימצ’י – ירקות כבושים בתיבול עז (בדרך כלל כרוב סיני עם צ’ילי, שום וג’ינג’ר), המוגשים כמעט עם כל ארוחה. לכל אזור יש את הגרסה שלו, ויש אלפי וריאציות של קימצ’י – חלקן חריפות מאוד, חלקן מתונות, חלקן אפילו עם פירות ים.

שווקי אוכל – גן עדן לטועמים

כדי להבין את דרום קוריאה דרך הבטן, חייבים לבקר בשוקי האוכל המקומיים. הנה כמה מהמובילים שבהם:

שוק גוואנגג'אנג (Gwangjang Market) – סיאול

השוק הקולינרי הכי פופולרי בעיר הבירה. כאן אפשר לטעום מנות אייקוניות כמו:

  • ביבימבאפ (Bibimbap) – אורז חם עם ירקות מוקפצים, ביצה, בשר ותיבול פיקנטי
  • בנצ'אן (Banchan) – שלל תוספות קטנות שמוגשות עם הארוחה
  • טוקבוקי (Tteokbokki) – עוגות אורז בצורת גלילים ברוטב צ’ילי מתקתק
  • ג’יאנג בינג (Jeon) – פנקייקים מלוחים ממולאים בירקות או פירות ים

שוק ג’אג'אלצ’י (Jagalchi Market) – בוסאן

השוק הגדול ביותר לקניית פירות ים בקוריאה. כאן אפשר לבחור לובסטר, תמנון, צדפות או דג, ולבקש שיכינו לכם אותו במקום – חי, מבושל, מטוגן או בגריל.

שוק נמדאימון (Namdaemun Market) – סיאול

שוק ותיק ומאוד מגוון. מעבר למזון רחוב קלאסי, אפשר למצוא כאן גם דוכנים של קינוחים מסורתיים, שורשים מרפאים, חטיפים קוריאניים ואלכוהול מקומי.

אוכל רחוב – חוויה תרבותית

אחת ההנאות הגדולות בטיול לדרום קוריאה היא פשוט לטייל ברחוב, להריח, ולטעום. ברחובות של סיאול, אינצ’און, בוסאן ועוד, תפגשו מגוון רחב של דוכנים המציעים:

  • הוטוק (Hotteok) – פנקייק ממולא בסוכר חום ואגוזים
  • קורנ-דוג קוריאני – נקניקייה בציפוי פריך עם גבינה מותכת בפנים
  • גימארי (Gimmari) – אצות ממולאות באטריות זכוכית ומטוגנות
  • שיפודי דיונון, קלמרי, וביצי שליו
  • שבלולי דגים על מקל (Eomuk) – דג טחון וחריף

החוויה של לעמוד בין המקומיים, לבחור מזון לפי מראה וריח, ולנגוס במשהו חדש – היא חלק בלתי נפרד מהמסע הקולינרי.

מסעדות מישלן ובתי אוכל מסורתיים

הקולינריה הקוריאנית לא נגמרת בדוכני הרחוב. יש בה גם מסעדות עילית ברמה עולמית, לצד בתי אוכל מסורתיים שמגישים ארוחות מלכותיות. כמה דוגמאות:

מישלן בקוריאה

סיאול ובוסאן מתהדרות במספר מסעדות עם כוכבי מישלן – ביניהן:

  • Joo Ok – מטבח קוריאני מודרני המשלב חומרי גלם אזוריים
  • Mingles – אחת מהמסעדות המובילות בסיאול
  • La Yeon – מסעדה בקומה גבוהה במלון Shilla, עם פרשנות יוקרתית לאוכל מסורתי

חוויה מסורתית – Hansik

אם אתם רוצים להבין את השורשים של המטבח הקוריאני, לכו למסעדת Hansik שמגישה "אוכל קוריאני מלכותי" – עם שפע מנות קטנות, מצעדים של מרק, אורז, בשרים, ירקות כבושים ועוד. מדובר בחוויה תרבותית לא פחות מאשר קולינרית.

טיול לדרום קוריאה דרך האוכל

אוכל צמחוני וטבעוני – אתגר מתגמל

אמנם המטבח הקוריאני מתבסס רבות על בשר ודגים, אך ניתן למצוא בו גם מנות צמחוניות מצוינות, במיוחד במטבח הבודהיסטי. במנזרים ובמסעדות ייחודיות בערים הגדולות תמצאו מנות מבוססות טופו, פטריות, ירקות כבושים, מרקים צלולים, ואטריות אורז.

בנוסף, סצנת הטבעונות העירונית גדלה מאוד בשנים האחרונות – וסיאול מציעה כיום עשרות מסעדות עם תפריטים טבעוניים לגמרי.

סדנאות בישול – ללמוד לבשל כמו קוריאני

אם אתם רוצים לקחת את החוויה הקולינרית שלב אחד קדימה – הצטרפו לסדנת בישול. בערים הגדולות תמצאו שיעורים שבהם תלמדו להכין:

  • קימצ’י מסורתי
  • ביבימבאפ צבעוני
  • טוקבוקי חריף
  • מרק מיסו קוריאני
  • קינוחים מקומיים על בסיס אורז

בסיום כל סדנה תוכלו לשבת לארוחה קבוצתית עם המטעמים שהכנתם בעצמכם – חוויה מהנה, אינטראקטיבית וטעימה במיוחד.

משקאות מקומיים – בין תה קוריאני לסאוג’ו חריף

אי אפשר לדבר על טיול קולינרי בלי להזכיר גם את עולם השתייה הקוריאנית:

  • תה קוריאני – עשוי לרוב מתפוחים, זנגביל, שעורה, שזיפים או פרחים. נהוג להגיש אותו במנזרים ובבתים מסורתיים.
  • מאקג’ולי (Makgeolli) – יין אורז תוסס, קליל ולבן, בעל טעם חמוץ-מתוק.
  • סאוג’ו (Soju) – המשקה האלכוהולי הפופולרי ביותר בקוריאה. שותים אותו לצד ארוחות, במיוחד בגריל קוריאני.

גריל קוריאני – חוויה שאסור לפספס

עוד חוויית חובה היא ביקור במסעדת ברביקיו קוריאני. אתם יושבים סביב שולחן עם גריל מובנה, ומקבלים נתחי בשר (בקר, חזיר, עוף) שאותם אתם צולים לבד, בליווי של עשרות תוספות קטנות, רטבים, ירקות טריים וקערות אורז.

זו חוויה שיתופית, ריחנית, קולנית ומהנה – שרבים מהמבקרים בדרום קוריאה מכנים אותה כנקודת השיא של הטיול.

לסיכום: דרום קוריאה – גן עדן לחובבי אוכל

טיול לדרום קוריאה עבור חובבי קולינריה הוא יותר ממסע תיירותי – הוא התעמקות בתרבות מקומית חיה, חיבור לטעמים עתיקים ומודרניים, חוויה חושית מלאה של טעם, ריח ומגע.

בין אם אתם טועמים קימצ’י בשוק עמוס, לוגמים תה במנזר שקט, מבשלים מרק קימצ’י בסדנה, או חותכים בשר על גריל לוהט – דרום קוריאה תציע לכם חוויות קולינריות בלתי נשכחות, כאלה שתרצו לקחת אתן הביתה, ולחזור אליהן שוב ושוב.




    מעוניין/ת לקבל עדכונים על טיולים חדשים
    פוסטים נוספים באותו נושא